Momenteel in gestreamd concept!

Is er enige vorm van leven mogelijk!?
Zou het kunnen?
Of is het gewoon absurd?

De Ursus adulans ad dormiendum - vrij vertaald de Knuffelbeer of kortweg Knuffel - bestaat in de meeste gevallen uit stof, draad en een te verwaarlozen percentage plastic.
Maar voor het overgrote deel ( 95%)uit … pluche!

Getuigenissen van exrtreem jonge mensen, vertellen over gevoelens van geborgenheid, troost, veiligheid en ja, zelfs liefde voor deze samenstelling van stof, draad en… pluche!
Deze grote groepen individuen komen, van over heel de wereld, met verhalen die zelfs onze meest geharde wetenschappers tot tranen toe bewegen.

De vraag dringt zich steeds dwingender op.

Zou het mogelijk zijn dat een juiste combinatie van deze drie materies (stof, draad en… pluche) een bepaalde reactie teweegbrengt, waardoor het geheel van deze massa’s tot een zekere levensvatbaarheid wordt gebracht?

Met andere woorden… Leven ze???

In Pluche 2.0 (stream) gaat Speelman opnieuw een stap verder met een concept dat even verrassend als ontroerend is. In deze ludieke, figurentheatervoorstelling spelen wel heel bijzondere figuren de hoofdrol, het zijn… knuffels? Maar dat is niet alles!

Weg van alles wat we tot nog toe kennen rond gestreamd toneel, herwerkte Speelman haar geprezen productie “Pluche” tot een waar kijk-, luister- en interactief plezier voor kleuters. Die kleuters, die tot hun grote verbazing, op het scherm, hun eigen knuffels zien meespelen in een compleet vernieuwd streaming-concept.

In klasverband, en in hun eigen school, beleven de kleuters (en dus volledig corona-proof) een unieke ervaring, die hen meeneemt doorheen een komisch, wetenschappelijk experiment, dat steeds meer uit de hand loopt en ontaardt in een fantastische puinhoop.

SPEELLIJST: https://www.thassos.be/ons-aanbod/id/978/pluche-20

Concept, regie en muziek: Stan Reekmans
Spel: Stan Reekmans en Tineke Caels/Jonas Leemans
Video/installatie: Gertjan Biasino
Licht & Geluid: Alexander Coppenolle
Decor: Martijn Megens en Lorelinde Hoet
Met dank aan: CC Palethe, Overpelt - CC Brasschaat - Rataplan, Borgerhout - CC 't Aambeeld, Aartselaar - CC Ter Dilft, Bornem